Simulado sobre Discurso Indireto em Inglês

01. Discurso Indireto em Inglês: (FMU-SP) A forma CORRETA de linguagem indireta da sentença They said to John, “Do you think you lead a good life here?” corresponde a:

They ___________ him if he ____________ he _______ a good life ______________.

A) asked – thought – led – there

B) told – thought – leads – here

C) said – thinks – leads – there

D) ask – thought – lead – here

E) asked – thinks – led – there

 

 

02. (UFOP-MG) Give the Indirect Speech transformation:

He said, “Yes, I believe in fortune-tellers, especially after what happened today.”

A) He said that he believed in fortune-tellers, especially after what had happened that day.

B) He said he believed in fortune-tellers, especially after what happened that day.

C) He said that he believed in fortune-tellers, especially after what had happened today.

D) He said that he believed in fortune-tellers, especially after what happened today.

E) He said that he believed in fortune-tellers, especially after what has happened this day.

 

 

03. (UFU-MG) The Indirect Speech transformation of “I will come and see you tonight” is:

A) Harry said he would have come and see us tonight.

B) Harry said he will come and see us tonight.

C) Harry said he came and saw us tonight.

D) Harry said he would come and see us tonight.

E) Harry says he comes and sees us tonight.

 

 

04. (FCMSC-SP) He said, “Where does she live?”. No discurso indireto, teremos:

A) He said where does she live.

B) He asked where she lived.

C) He asked where does she live.

D) He said where she lives.

 

 

05. Discurso Indireto em Inglês: (PUC-Campinas-SP) Qual destas frases está CORRETA?

John said to Mary: “Will you bring me the books?”

A) John said to Mary if she will bring her the books.

B) John told Mary that she would bring him the books.

C) John asked Mary if she would bring him the books.

D) John said to Mary that he would bring her the books.

 

Atividades sobre Preposições em Inglês.

 

06. Discurso Indireto em Inglês: (UnB-DF) Can you tell me:

A) where the library is?

B) where is the library?

C) where do the library is?

D) where was the library?

 

 

07. (Cesgranrio) The wolf asked where her grandmother lived […]

A forma direta é:

A) Where does your grandmother live?

B) Where does her grandmother live?

C) Where will your grandmother live?

D) Where did her grandmother live?

E) Where did your grandmother live?

 

 

08. (ITA-SP) I told him _____________ about what had happened.

A) not to have worried

B) not to worry

C) didn’t worry

D) don’t worry

 

 

09. (UFU-MG) Mark the alternative with the CORRECT form of Indirect Speech.

Direct Speech: “I went to the movies.”

A) He said that he went to the movies.

B) He said that he goes to the movies.

C) He said that he had gone to the movies.

D) He said that he had went to the movies.

E) He said that he has gone to the movies.

 

 

10. Discurso Indireto em Inglês: (Una-MG) The doctor said to him: “Don’t take any more medicine.”

In Indirect Speech, this becomes:

A) The doctor told him take any more medicine.

B) The doctor told him not to take any more medicine.

C) The doctor told him not to be taken any more medicine.

D) The doctor told him don’t take any more medicine.

E) The doctor told him doesn’t to take any more medicine.

 

🔵 >>> Veja também nossas outras listas de exercícios de Inglês.

 

Gabarito com as respostas dos exercícios de Inglês sobre Discurso Indireto em Inglês:

01. A; 02. A; 03. D; 04. B; 05. C; 06. A; 07. A; 08. B; 09. C; 10. B;

Deixe um comentário

Este site utiliza o Akismet para reduzir spam. Fica a saber como são processados os dados dos comentários.