Início / Idiomas Estrangeiros / Exercícios sobre as Particularidades do Vocabulário da Língua Inglesa

Exercícios sobre as Particularidades do Vocabulário da Língua Inglesa

Particularidades do Vocabulário da Língua Inglesa: FASEH-MG–2010

Environmental health
Environmental health addresses all the physical, chemical and biological factors external to a person, and all the related factors impacting behaviours. It encompasses the assessment and control of those environmental factors that can potentially affect health. It is targeted towards preventing disease and creating health-supportive environments. This defnition excludes behaviour not related to environment, as well as behaviour related to the social and cultural environment, and genetics.

The environment and health for children and their mothers
The issues
More than three million children under fve die each year from environment-related causes and conditions. This makes the environment one of the most critical contributors to the global toll of more than ten million child deaths annually – as well as a very important factor in the health and well-being of their mothers. Polluted indoor and outdoor air, contaminated water, lack of adequate sanitation, toxic hazards, disease vectors, ultraviolet radiation, and degraded ecosystems are all important environmental risk factors for children, and in most cases for their mothers as well. Particularly in developing countries, environmental hazards and pollution are a major contributor to childhood deaths, illnesses and disability from acute respiratory disease, diarrhoeal diseases, physical injuries, poisonings, insect-borne diseases and perinatal infections. Childhood death and illness from causes such as poverty and malnutrition are also associated with unsustainable patterns of development and degraded urban or rural environments.

Major environment-related killers in children under five years of age
Diarrhoea kills an estimated 1.6 million children each year, caused mainly by unsafe water and poor sanitation.
Indoor air pollution associated with the still-widespread use of biomass fuels kills nearly one million children annually, mostly as a result of acute respiratory infections. Mothers, in charge of cooking or resting close to the hearth after having given birth, are most at risk of developing chronic respiratory disease.
Malaria, which may be exacerbated as a result of poor water management and storage, inadequate housing, deforestation and loss of biodiversity, kills an estimated one million children under fve annually, mostly in Africa.
Unintentional physical injuries, which may be related to household or community environmental hazards, kill  nearly 300,000 children annually: 60,000 are attributed  to drowning; 40,000 to fres; 16,000 to falls; 16,000 topoisonings; 50,000 to road traffc incidents; and over 100,000 are due to other unintentional injuries.
Health-damaging exposure to environmental risks can begin before birth. Lead in air, mercury in food and other chemicals can result in long-term, often irreversible effects, such as infertility, miscarriage, and birth defects. Women’s exposure to pesticides, 32 solvents and persistent organic pollutants may potentially affect the health of the fetus. Additionally, while the overall benefts of breastfeeding are recognized, the health of the newborn may be affected by high levels of contaminants in breast milk. Small children, whose bodies are rapidly developing, are particularly susceptible – and in some instances the health impacts may only emerge later in life.
Furthermore, children as young as fve years old sometimes work in hazardous settings. Pregnant women living and working in hazardous environments and poor mothers and their children are at a higher risk, as they are exposed to the most degraded environments, are often unaware of the health implications, and lack access
to information on potential solutions. Improving children and mothers’ environmental health by addressing and tackling issues affecting their health presents an essential contribution towards the achievement of the Millennium Development Goals (MDGs).
Available at: <http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs284/en/index.htm>.

01. Environmental health has to do with:
A) factors external to a person.
B) physical condition of a person.
C) related behaviourism.
D) the chemistry of nature.

 


02. Mark the statement that is NOT TRUE about environmental health.
A) It controls health-affecting environmental factors.
B) It creates health-supportive environments.
C) It supports genetic control over humans.
D) It tries to prevent diseases.

 


03. Particularidades do Vocabulário da Língua Inglesa: Environment-related problems bring about:
A) a sense of well-being to mothers and children.
B) healthy children to take advantage of the environment.
C) mothers that take care of their children’s health.
D) the death of millions of children each year.

 


04. Of the children that die in consequence of environmentrelated causes:
A) more than ten million don’t have a mother.
B) over five million could not be saved.
C) over three million are under 5 years of age.
D) under five million are usually very healthy.

 


05. Particularidades do Vocabulário da Língua Inglesa: Of the children discussed in the text:
A) more than half a million are drowned.
B) nearly two million die in consequence of malaria.
C) not less than a million are involved in road traffic incidents.
D) over one million and a half die of diarrhea.

 

Questões sobre Verbos Causativos e Uso do Infinitivo e Gerúndio no Inglês.


06. Particularidades do Vocabulário da Língua Inglesa: Environmental risk factors for children include all of the following, EXCEPT
A) adequate sanitation. C) polluted air.
B) contaminated water. D) ultraviolet radiation.

 

 

07. Environmental hazards and pollution are contributors for children’s deaths:
A) especially in developing countries.
B) in countries where malaria exists.
C) mainly in the United States.
D) only in African countries.

 


08. The risk of exposure to health damage:
A) cannot affect breastfeeding.
B) depends on solvents and pollutants.
C) has proved to have irreversible effects.
D) may start before the child is born.

 


09. One of the great problems of mothers living in hazardous settings is:
A) that, although they are aware of the implications, they do it anyway.
B) that they like to live and work in that environment.
C) the fact that they are always pregnant and have small children.
D) the lack of access to information on potential solutions.

 


10. Particularidades do Vocabulário da Língua Inglesa: In the sentence ”It encompasses the assessment and control of those environmental factors that can potentially affect health”, in the frst paragraph, the pronoun it refers to:
A) biological factor.
B) chemical factor.
C) environmental health.
D) physical factor.

 

🔵 >>> Veja também nossas outras listas de exercícios de Inglês.

 

Gabarito com as respostas das questões sobre Particularidades do Vocabulário da Língua Inglesa:

01. A; 06. A
02. C; 07. A
03. D; 08. D
04. C; 09. D
05. D; 10. C

Veja também:

exercícios sobre Preposições em Inglês

Atividades sobre Preposições em Inglês

01. Preposições em Inglês: (Unifcado-RS) Sally borrowed it ______________ Mary. A) at C) from E) …

Orações Condicionais em Inglês atividades com gabarito

Atividades sobre Orações Condicionais em Inglês

01. Orações Condicionais em Inglês: (ITA-SP) Lady Astor MP: “If you (I) my husband, I …

Deixe uma resposta

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

Este site utiliza o Akismet para reduzir spam. Fica a saber como são processados os dados dos comentários.

Por favor desabilite o Bloqueador de anúncios nesta página e nos ajude a manter o site online.