Questões sobre Pronomes Indefinidos e Adjetivos Quantitativos em Inglês

01. Pronomes Indefinidos e Adjetivos Quantitativos em Inglês: (UNESP) _________________ said she is right.
A) Somebody
B) Anybody
C) Anyone
D) Something
E) Anything

 


02. (FCMSC-SP) “Nurse, is there any message for me?” “No, doctor, _________________.”
A) something
B) anything
C) anyone
D) no one
E) none

 


03. (FUVEST-SP) Choose another way of saying “There isn’t anything really like that”.
A) There is nothing really like that.
B) There aren’t many things really like that.
C) There aren’t no things really like that.
D) There is anything hardly really like that.
E) There are a few things really like that.

 


04. (UFBA) He doesn’t prefer to add ______ to his life.
A) something
B) anything
C) nothing
D) somebody
E) everybody

 


05. Pronomes Indefinidos e Adjetivos Quantitativos em Inglês: (Milton Campos-MG) Prejudice is _________ nasty. I see __________ point keeping _________. _________ should avoid it.
A) something – no – no one – Somebody
B) everything – any – some – Everybody
C) nothing – some – none – Someone
D) anything – any – any – Body
E) something – no – any – Everybody

 

Simulado sobre Pronomes Relativos em Inglês.


06. Pronomes Indefinidos e Adjetivos Quantitativos em Inglês: (FCC-BA) The room is empty. There is __________ in it.
A) anybody
B) somebody
C) nobody
D) anything
E) something

 

 

07. (PUC-SP) You must lose __________ time in adjusting yourself to your new powers.
A) not
B) nor
C) no
D) none
E) any

 


08. (UFSCar-SP) I cannot teach _____________ more classes this week.
A) some
B) any
C) no
D) none
E) one

 


09. (ESBI-MG) “Who are you going to vote for in the next election? __________, I don’t believe in __________ of the candidates.”
A) Some – any
B) Nothing – some
C) Somebody – any
D) Nobody – any
E) Neither – some

 


10. Pronomes Indefinidos e Adjetivos Quantitativos em Inglês: (OSEC-SP) “Did you see anybody in the garden yesterday?” “No, I saw ___________ there.”
A) anyone
B) anybody
C) somebody
D) nobody
E) someone

 

🔵 >>> Veja também nossas outras listas de exercícios de Inglês.

 

Gabarito com as respostas dos exercícios sobre Pronomes Indefinidos e Adjetivos Quantitativos em Inglês:

01. A;

02. E;

03. A; 

04. B;

05. E;

06. C;

07. C;

08. B;

09. D; 

10. D;

Gostou desta lista de Exercícios? Não esqueça de compartilhar com seus amigos:

Deixe um comentário