Lista de Questões de Inglês sobre Interrogative Adverbs

Interrogative Adverbs: UFV-MG–2006

Who Lives Longer?

How to live longer is a topic that has fascinated

mankind for centuries. Today scientists are beginning

to separate the facts from the fallacies surrounding the

aging process. Why is it that some people reach a ripe

05 old age and others do not? Several factors influencing

longevity are set at birth, but surprisingly, many others

are elements that can be changed. Here is what you

should know.

Some researchers divide the elements determining

10 who will live longer into two categories: fixed factors

and changeable factors. Gender, race and heredity

are fixed factors – they can’t be reversed, although

certain long-term social changes can influence them.

For example, women live longer than men – at birth, their

15 life expectancy is seven to eight years more. However,

cigarette smoking, drinking and reckless driving could

shorten this advantage.

There is increasing evidence that length of life is also

influenced by a number of elements that are within our

20 ability to control. The most obvious are physical lifestyle

factors.

Cutting calories may be the single most significant

lifestyle change you can make. Experiments have shown

that in laboratory animals, a 40 percent calorie reduction

25 leads to a 50 percent extension in longevity. According to

experts, eating less has a more profound and diversified

effect on the aging process than does any other lifestyle

change. It is the only factor we know of in laboratory

animals that is an anti-aging factor.

30 A long life, however, is not just the result of being

good to your body and avoiding disease. All the various

factors that constitute and influence daily life can be

critical too. In searching for the ingredients to a long,

healthy existence, scientists are studying links between

35 longevity and the psychological and social aspects of

human existence. Several aspects can play significant

roles in determining your longevity.

Researchers have found that people who are socially

integrated – members of a family network, married, or

40 participants of structured group activities – live longer.

Early studies indicated that the more friends and

relatives you had, the longer you lived. Newer studies

focus on the types of relationships that are most

beneficial. According to these studies, larger networks

45 don’t always seem to be advantageous to women, since

certain kinds of ties add more demands rather than

generate more help.

A feeling of autonomy or control can come from having

a say in important decisions (where you live, how you

50 spend your money) or from being surrounded by people

who inspire confidence in your ability to master certain

tasks. Studies show these feelings bring a sense of

well-being and satisfaction with life.

Where you live can make a difference in how long

55 you live. A study by the California Department of Health

Services in Berkeley found a percent higher mortality

rate among people living in a poverty area compared

to those in a nonpoverty area. According to the study,

the difference was not due to age, sex, health care or

60 lifestyle. The resulting hypothesis was that a locale can

have socioeconomic characteristics, such as high crime

rate and level of stress, that make it unhealthy.

People with higher incomes, more education and

high-status occupations tend to live longer. Researchers used

65 to think this was due to better living and job conditions,

nutrition and access to health care, but these theories

have not held up.

The message from experts is clear. There are many

ways to add years to your life. Instituting sound health

70 practices and expanding your circle of acquaintances and

activities will have a beneficial effect. The good news

about aging is many of the factors related to longevity

are also related to life satisfaction.

SKALKA, P. Who lives longer? In: SMITH, L. C.; MARE, N. (Org.). Topics for today: an advanced reading skills text. 2nd ed. Boston, MA: Heinle & Heinle, 1997, p. 70-73. (Adapted).

 

01. According to the text, it is CORRECT to say that:

A) evidence suggests that we cannot control the elements that make us live longer.

B) long-term social changes do not influence gender, race and heredity.

C) although women live longer, some bad habits may increase this advantage.

D) longevity can be influenced by fixed and changeable factors.

E) longevity is not influenced by elements we’re born with.

 

 

02. It is CORRECT to say that this sentence – “[…] the more friends and relatives you had, the longer you lived.” – is closest in meaning to:

A) People who had fewer friends and relatives added more years to life.

B) People who did not have any friends lived longer.

C) People who had many relatives but fewer friends lived longer.

D) People who had many friends and relatives added more years to life.

E) People who had many friends didn’t add years to life.

 

 

03. According to the text, it is CORRECT to say that:

A) cigarette smoking, drinking and reckless driving could never shorten men’s expectancy of living.

B) women live longer than men, in spite of cigarette smoking, drinking and reckless driving.

C) cigarette smoking, drinking and reckless driving could shorten women’s expectancy of living.

D) women live longer than men, no matter the lifestyle they have.

E) women and men have the same length of life expectancy, regardless of the lifestyle they have.

 

 

04. According to the text, it is CORRECT to say that:

A) cutting calories contributes to longevity.

B) cutting calories contributes to the aging process.

C) cutting calories is the only efficient anti-aging factor.

D) cutting calories does not contribute to longevity.

E) cutting calories is the least significant anti-aging factor.

 

 

05. Interrogative Adverbs: According to the text, the following factors are not beneficial and can be harmful to living longer, EXCEPT:

A) living in a poverty area.

B) polluted air or water.

C) high crime rate.

D) high level of stress.

E) healthy environment.

 

Simulado sobre as Particularidades da Língua Inglesa.

 

06. Interrogative Adverbs: The word which functions as a verb in the text is:

A) aging (line 4).

B) increasing (line 18).

C) driving (line 16).

D) avoiding (line 31).

E) feeling (line 48).

 

 

07. All of the following words function as nouns in the text, EXCEPT:

A) leads (line 25).

B) practices (line 70).

C) ties (line 46).

D) studies (line 41).

E) changes (line 13).

 

 

08. The sentence which is NOT an example of the present perfect simple is:

A) “[…] a topic that has fascinated mankind for centuries.”

B) “[…] eating less has a more profound and diversified effect […].”

C) “Experiments have shown that in laboratory animals […].”

D) “Researchers have found that people who are socially […].”

E) “[…] these theories have not held up.”

 

 

09. The word “shorten” (line 17) is closest in meaning to:

A) increase.

B) expand.

C) enlarge.

D) lengthen.

E) diminish.

 

 

10. Interrogative Adverbs: Match the words in column 1 to their referents in column 2:

1. others (line 6) ( ) women

2. who (line 38) ( ) locale

3. their (line 14) ( ) factors

4. it (line 62) ( ) types of relationships

5. that (line 43) ( ) people

The CORRECT sequence is:

A) 3, 1, 4, 2, 5.

B) 4, 3, 1, 2, 5.

C) 4, 1, 5, 2, 3.

D) 3, 4, 5, 1, 2.

E) 3, 4, 1, 5, 2.

 

🔵 >>> Veja também nossas outras listas de exercícios de Inglês.

 

Gabarito com as respostas dos exercícios de Inglês sobre Interrogative Adverbs:

01. D;

02. D;

03. C;

04. A;

05. E;

06. D;

07. A;

08. B;

09. E;

10. E

Deixe um comentário