Grau Comparativo e Superlativo de Superioridade em Inglês Atividades

01. Grau Comparativo e Superlativo de Superioridade em Inglês: (Milton Campos-MG) It’s said ________ one studies ________ he earns. Is it true?
A) better / less
B) more / little
C) the most / the least

D) the more / the less

E) the more / the least

 


02. (Milton Campos-MG) It’s the most embarrassing thing that’s ever happened to me. The underlined phrase in the previous sentence can be replaced by the following alternatives, EXCEPT:
A) the unusual.
B) the funniest.
C) the most shocking.
D) the best.
E) the most shameful.

 


03. (UFV-MG) Select the CORRECT word or words to complete this sentence: “A cat can jump _________ a rabbit.”
A) high as
B) higher than
C) highest

D) more high than

E) as high than

 


04. (UFMS) England is geographically _________ Scotland.
A) large than
B) the largest

C) large as 

D) larger than

E) largest

 


05. Grau Comparativo e Superlativo de Superioridade em Inglês: (UFScar-SP) His wife is ________ than his sister.
A) prettier
B) very pretty

C) prettiest 

D) pretty

E) the prettiest

 

Questões sobre Pronomes Indefinidos e Adjetivos Quantitativos em Inglês.


06. Grau Comparativo e Superlativo de Superioridade em Inglês: (CESCEM-SP) No one was ________ than John when he heard a lie.
A) angrier
B) so angry
C) angriest

D) most angry

E) angry

 


07. (VUNESP) He is ________ boy in town.
A) so rich
B) richer
C) the richest

D) richest

E) richest than

 


08. (PUC-Campinas-SP) The first lesson in the book was certainly ________ than the others; but it was not ________ in the book.
A) easier – the best
B) easy – the better
C) easiest – the best

D) easy – good

E) easiest – the better

 


09. (Milton Campos-MG) The scores aren’t very good but l guess it could be even _________.
A) best
B) worse
C) worsen

D) worst

E) badly

 


10. Grau Comparativo e Superlativo de Superioridade em Inglês: (Milton Campos-MG) Revolutionary marxism has imploded in Russia _________ the world could expect.
A) the quickest of
B) so quickly as
C) more quickly than
D) much quickly than
E) less quickly as

 

🔵 >>> Veja também nossas outras listas de exercícios de Inglês.

 

Gabarito com as respostas do simulado sobre Grau Comparativo e Superlativo de Superioridade em Inglês:

01. D;

02. A;

03. B;

04. D;

05. A;

06. A;

07. C;

08. A;

09. B;

10. C

Gostou desta lista de Exercícios? Não esqueça de compartilhar com seus amigos:

Deixe um comentário