Simulado de Inglês com Exercícios sobre Interrogative Adverbs

Exercícios sobre Interrogative Adverbs: TEXT II

FCMMG–2007

Childhood Leukaemia Risk Doubles Within 100

Metres of High-Voltage Power Lines

Category: Cancer / Oncology News

Article Date: 15 Sep 2004 – 9:00 p.m. (PDT)

 

The biggest ever publicly funded UK study into power

lines and child cancer has found that children under

the age of 15 living within 100 metres of high-voltage

power lines have close to twice the risk of developing

05 leukaemia. Children aged 0-5 are the most vulnerable,

so their risk is likely to be even higher.

This result from the Oxford Childhood Cancer

Research Group study, headed by Gerald

Draper, analysed and compared 33 years of data

10 (from 1962 to 1995) on 35,000 children diagnosed

with cancer, with their distance to the nearest

electricity transmission line. We have learned that

“preliminary results” of the latest Draper study,

funded to run from 1997-2001, were known as long

15 as 3 years ago and were formally shown confidentially

to the U.K. Department of Health in May 2003, but to

date has not as yet been entrusted to the public.

We of the Trentham Environmental Action Campaign,

an independent research and activist group, believe it

20 to be absolutely scandalous that 3 years after telling the

Department of Health of these latest UK findings, it is

only as a consequence of our intervention that we are

now able to make these findings public.

There appears to have been a determination to

25 withhold the Draper Report for as long as possible.

Our campaign group has been in constant contact

with the Government, Mr George Hooker at the

Department of Health and the National Radiological

Protection Board [NRPB]. We have also been deeply

30 disappointed in the organisations’ continuing denial

of the problem despite their knowing about these

new study results. The NRPB already acknowledges

that there is international consensus on the fact that

the incidence of childhood leukaemia is doubled at a

35 magnetic field of 0.4 microtesla, which is exceeded under

most power lines.

They said “In the light of these findings (the

association between exposure to magnetic fields

and childhood leukaemia) and the requirement for

40 additional research, the need for further precautionary

measures should be considered by government”.

Electromagnetic fields from power lines are also

linked to adult cancers, depression and suicide. Our

Trentham group carried out a local survey which produced

45 extremely worrying results. Depression, miscarriages,

headaches, insomnia were much more common in the

people who lived near the power line, compared with

those who lived further away. Some of these health

problems were also found in the important California

50 Health Department report of 2002.

Only 50 years ago developing childhood leukaemia

was an almost certain death sentence. Due to

dramatic improvements in treatment, about 80% of

children who suffer from the most common form of

55 childhood leukaemia now live for more than 5 years

after treatment, but childhood leukaemia remains the

largest child killer disease. The number of children

developing leukaemia has been steadily growing over

the last 50 years. In 2001, Dr Sam Milham reported

60 a link between the growth in electricity supply and the

growth in leukaemia incidence in the USA.

Available at: <http://www.medicalnewstoday.com/medicalnews>. Accessed: Aug. 05, 2006. (Adapted).

 

01. Exercícios sobre Interrogative Adverbs: The text shows the result of a research:

A) about the advisability of living near power lines.

B) on high electricity voltage death reports.

C) on leukaemia treatment on children.

D) conducted with UK public funds.

 

 

02. The article discusses the rates of:

A) children developing skin cancer.

B) cancer in children under 15 years.

C) different kinds of child leukaemia.

D) the treatment for child leukaemia.

 

 

03. According to the article, in the circumstances discussed, children between 0 and 5:

A) run a greater risk of developing leukaemia.

B) are more apt to get cured when they are ill.

C) suffer more when they develop leukaemia.

D) are vulnerable to all kinds of diseases.

 

 

04. The research whose result is shown in the article:

A) published the report 33 years ago.

B) started collecting data 33 years ago.

C) analysed data collected during 33 years.

D) was conducted by a 33 year-old scientist.

 

05. Exercícios sobre Interrogative Adverbs: The study examined the relation between children with leukaemia and:

A) the distance of their homes to electricity transmission lines.

B) adults who suffered the illness in the same period of time.

C) the kind of action the government is taking to help them.

D) those who answered successfully to the treatment.

 

Lista de Questões de Inglês sobre Interrogative Adverbs.

 

06. Exercícios sobre Interrogative Adverbs: The Campaign which signs the article shows anger at the Department of Health:

A) for the result was not what they had been expecting.

B) as the Government claimed the research as their own.

C) while that department gets all the honor for the research.

D) because the result of the research was not made public.

 

 

07. From the text we understand that Mr George Hooker is responsible for the:

A) Oxford Childhood Cancer Research Group.

B) Trentham Environmental Action Campaign.

C) Department of Health and the NRPB.

D) California Health Department.

 

 

08. The text affirms that electromagnetic fields from power lines also are an outstanding factor in all the following, EXCEPT:

A) suicides.

B) dysentery.

C) depression.

D) adult cancers.

 

 

09. The text states that, comparing the present situation with 50 years ago:

A) leukaemia kills as many patients today as it did before.

B) children with leukaemia do not die of the disease any more.

C) there has been an improvement in the survival of leukaemia patients.

D) leukaemia has become a very rare disease for children nowadays.

 

 

10. Exercícios sobre Interrogative Adverbs: The link between the growth in electricity supply and the growth in leukaemia which the text deals with:

A) was established by scientists who worked in Oxford.

B) has been researched both in the UK and the USA.

C) is a typical phenomenon of the United Kingdom.

D) was an isolated case study made in California.

 

🔵 >>> Veja também nossas outras listas de exercícios de Inglês.

 

Gabarito com as respostas dos Exercícios sobre Interrogative Adverbs:

01. D;

02. B;

03. A;

04. C;

05. A;

06. D;

07. C;

08. B;

09. C;

10. B

Deixe um comentário