Lista de Exercícios de Língua Inglesa sobre o Simple Present Tense

Texto para as questões 01 até 07 sobre o Simple Present Tense

PUC MINAS–2010

Getting Real About the High Price of Cheap Food Horror stories about the food industry have been with us since 1906, when Upton Sinclair’s novel The Jungle told ugly truths about how America produces its meat. Nowadays, things have got much better, and in some ways much worse. The U.S. agricultural industry can now produce unlimited quantities of meat and grains at remarkably cheap prices. But it does so at a high cost to the environment, animals and humans. Some of those hidden prices are the erosion of fertile farmland and the rise of antibiotic-resistant bacteria among farm animals.

Some Americans are noticing such warnings and working to transform the way the country eats – farmers who are raising sustainable food in ways that don’t ruin the Earth. Documentaries and the work of journalists are reprising Sinclair’s work, awakening a sleeping public to the realities of how we eat. Change is also coming from the very top. First Lady Michelle Obama’s White House garden has so far raised a lot of organic produce – and tons of powerful symbolism. Nevertheless, despite increasing public awareness, sustainable agriculture remains a tiny enterprise: according to recent data from the U.S. Department of Agriculture, less than 1% of American cropland is farmed organically. Sustainable food is also pricier than conventional food and harder to find.

Unless Americans radically rethink the way they grow and consume food, they face a future of eroded farmland and high health costs. Sustainable food has an elitist reputation, but each of us depends on the soil, animals and plants. And as every farmer knows, if you don’t take care of your land, it can’t take care of you.

WALSH, Bryan. Getting real about the high price of cheap food. Time, Aug. 21st, 2009. Available at: <http://www.time.com/time/health/ article/0,8599,1917458,00.html>. (Adapted).

 

01. Upton Sinclair’s novel The Jungle was the first to:

A) call people’s attention to the quality of food produced in America.

B) instruct Americans on how to produce and sell better meat.

C) deal with the problems concerning America’s food industry profits.

D) tell horror stories that led to the change of agricultural industry.

 

 

02. Today, the production of meat and grains in the U.S. is :

A) insufficient.

B) limited.

C) decreasing.

D) enormous.

 

 

03. First Lady Michelle Obama’s White House garden has been an effort to:

A) transform America’s economy.

B) promote America’s food industry.

C) change the way Americans eat.

D) encourage Americans to cook at home.

 

 

04. The word nevertheless in “Nevertheless, despite increasing public awareness […]” (paragraph 2) indicates:

A) addition.

B) contrast.

C) conclusion.

D) reason.

 

 

05. The problem with organic food is that it is________________ than conventional food.

A) more expensive and more difficult to find

B) unhealthier and extremely more caloric

C) more fattening and harder to digest

D) more harmful and more dangerous

 

 

06. The word “they“ in “[…] they face a future[…]’’(paragraph3) refers to:

A) animals.

B) soils.

C) Americans.

D) plants.

 

 

07. Unless Americans radically rethink the way they grow and consume food,

A) they will radically improve their way of living.

B) they will have problems with their land and health.

C) their life will continue the same for a long time.

D) their habits will make them famous worldwide.

 

Lista de Exercícios sobre o Simple Past to be.

 

Texto para as questões 08 até 12 sobre Simple Present Tense

UFMG

Europe

Sweet or Sour

European leaders, take heart: it is possible to resolve cross-border differences to the satisfaction of all. Eurostar, the new rail line that connects London, Paris and Brussels, has come up with a simple – yet decidedly tasteful – solution to an age-old debate over how to cap off a meal.

Britons traditionally prefer to finish with a cheese course. The rest of Europe is more comfortable, serving the cheese before dessert makes an appearance. The issue sparked spirited debates among the trains’ multinational crews, catering managers and passengers in the dining cars. Finally, a Solomonic decision: cheese and dessert are served simultaneously and passengers decide which comes first.

 

Glossary:

To take heart: encorajar-se.

To cap off: terminar.

Catering: abastecimento.

 

08. The text talks about:

A) British restaurants.

B) European leaders.

C) intercultural problems.

D) political troubles.

 

 

09. “Eurostar” is the name of:

A) the Brussels restaurant that serves very tasteful food.

B) the company that serves food on the London-Paris trains.

C) the line that marks the border between Paris and Brussels.

D) the railway company that links three cities in Europe.

 

 

10. Passengers on the train from London to Paris:

A) can eat either cheese or dessert first.

B) have to eat cheese and dessert together.

C) may only eat the cheese when in Britain.

D) need to eat both the cheese and dessert.

 

 

11. British people prefer to:

A) avoid eating any cheese.

B) have cheese for dessert.

C) leave cheese for the end.

D) taste all types of cheese.

 

 

12. The people concerned with the issue DID NOT include:

A) catering managers.

B) European leaders.

C) staff on trains.

D) train passengers.

 

🔵 >>> Veja também nossas outras listas de exercícios de Inglês.

 

Gabarito com as respostas das atividades de inglês sobre Simple Present Tense:

01. A;

02. D;

03. C;

04. B;

05. A;

06. C;

07. B;

08. C;

09. D;

10. A;

11. C;

12. B

Deixe um comentário